App Coming Soon

FAQ

Algemeen

Het Erasmus Sport Center is gevestigd op de campus van de Erasmus Universiteit Rotterdam aan de Burgemeester Oudlaan 50. Voor de bereikbaarheid van de campus en informatie over parkeren kun je kijken op https://www.eur.nl/contact

De Erasmus Sport app wordt beheerd door onze fitnessinstructeurs. Om je account te activeren kun je een mailtje sturen naar fitness@erasmussport.nl of een van de fitnessinstructeurs aanspreken.

Ook voor overige vragen met betrekking tot de app kun je bij hen terecht.

Momenteel hanteren wij aangepaste openingstijden. De aangepaste openingstijden zijn te vinden via: http://acc.erasmussport.nl/contact/

Let op: de fitness is alleen geopend tijdens de ingeroosterde fitnesssloten. Bekijk de fitnesssloten via https://acc.erasmussport.nl/fitness/.

Het Erasmus Sport Center is in principe 7 dagen per week geopend. Alleen op feestdagen en in de kerstvakantie zijn wij gesloten.

Bekijk de actuele openingstijden hier: https://acc.erasmussport.nl/contact/ . Daarnaast hanteren wij in de zomervakantie een zomerrooster. Daarin zijn we wel 7 dagen per week geopend, maar met beperktere openingstijden en andere lessen.

Als je je sportpas kwijt bent of als deze gestolen is dan moet je dat zo snel mogelijk melden bij onze service desk of via e-mail: info@erasmussport.nl.

Als de verloren of gestolen sportpas in de tussentijd door iemand anders wordt gebruikt zien wij dat als misbruik en zullen wij de sportpas innemen (zie ook onze algemene voorwaarden).

Aan de service desk kunnen we vervolgens een duplicaat van je pas maken. Hiervoor rekenen we €7,50 administratiekosten. Met het aanmaken van zo’n duplicaat vervalt de geldigheid van de oude pas.

De gevonden voorwerpen (kleding, schoenen e.d.) worden bewaard in een grote kar bij de squashbanen. Pasjes, sieraden, elektronica e.d. bewaren we bij de service desk.

Wanneer deze niet worden geclaimd brengen wij ze naar de front office van het University Support Centre: https://www.eur.nl/services/gevonden-en-verloren-voorwerpen

Partners & sportclubs

Jazeker! Je kunt op veel meer plaatsen in Rotterdam en omstreken terecht met je Erasmus Sport pas. Bij verschillende partners krijg je kortingen of kun je gratis gebruik maken van hun aanbod.

Voor een overzicht van al onze partners kun je kijken op https://acc.erasmussport.nl/partnerdeals.

Als je lid wilt worden bij een van onze studentensportverenigingen dan kun je rechtstreeks contact opnemen met de vereniging zelf.

Je vindt een overzicht van alle verenigingen via https://acc.erasmussport.nl/verenigingen/ en van daar kun je doorklikken naar de website van de vereniging.

Dat verschilt per vereniging, elke vereniging hanteert daarvoor een ander tarief. Voor het antwoord op deze vraag kun je het beste rechtstreeks contact opnemen met de vereniging zelf.

Je vindt een overzicht van alle verenigingen via https://acc.erasmussport.nl/verenigingen/ en van daar kun je doorklikken naar de website van de vereniging. Je hebt wel voor de meeste verenigingen een sportpas nodig.

Vraag bij de betreffende vereniging na welke afspraken zij hierover hebben.

Bijna te veel om op te noemen! We hebben dagelijks groepslessen, vrije sportmogelijkheden en de fitness. Daarnaast bieden we ook diverse cursussen aan (soms tegen betaling) en hebben we 23 sportverenigingen met ieder hun eigen aanbod.

Ook kan je met je sportpas terecht bij veel sportpartners in Rotterdam.

https://acc.erasmussport.nl/bodyfit/
https://acc.erasmussport.nl/budo/
https://acc.erasmussport.nl/cursussen/
https://acc.erasmussport.nl/verenigingen/

Je kunt hiervoor het beste contact opnemen met de betreffende vereniging. Je vindt een overzicht van alle verenigingen via https://acc.erasmussport.nl/verenigingen/

Faciliteit

Door het coronavirus is het momenteel helaas niet mogelijk om gebruik te maken van de kluisjes.

Nee, wij hebben helaas geen zwembad. Wel kun je op vertoon van je collegekaart met korting zwemmen bij het Oostelijk Zwembad. Voor meer informatie hierover kun je kijken op hun website: https://oostelijkzwembad.nl

Voor het reserveren van een squashbaan zijn twee geldige sportpassen of dag passen nodig.

Reserveren kan alleen op de dag zelf en alleen aan de service desk. Het is helaas niet mogelijk om telefonisch of online te reserveren. Een reservering is voor 30 minuten, daarna kan het zijn dat er anderen dezelfde baan hebben gereserveerd. In dat geval kan je wel weer een nieuwe aansluitende reservering maken aan de service desk.

Reserveren van een squashbaan is kosteloos. Door het coronavirus is het momenteel helaas niet mogelijk om materialen te huren. Squashballen kunnen echter wel aan de service desk worden gekocht voor €4,00.

Let op: vooral op dinsdag- en donderdagavond kan het erg druk zijn op de squashbanen, omdat dat de clubavonden van onze squashvereniging Tick in de Nick zijn. Zeker op die avonden is het dus aan te raden om eerder op de dag al langs te komen om een reservering te maken.

Voor het reserveren van een tennisbaan zijn twee geldige sportpassen of dag passen nodig.

Reserveren kan alleen op de dag zelf en alleen aan de service desk. Het is helaas niet mogelijk om telefonisch of online te reserveren. Een reservering is voor 45 minuten, daarna kan het zijn dat er anderen dezelfde baan hebben gereserveerd. In dat geval kan je wel weer een nieuwe aansluitende reservering maken aan de service desk.

Reserveren van een tennisbaan is kosteloos. Door het coronavirus is het momenteel helaas niet mogelijk om materialen te huren. Tennisballen kunnen echter wel aan de service desk worden gekocht voor €7,00 per set van vier ballen.

Ja, dit kan. Met een geldige sportpas kun je vanaf woensdagmiddag 12 uur voor het komende weekend gratis een sporthal of trainingszaal reserveren voor een uur, uiteraard op basis van beschikbaarheid.

Dit doe je door een mailtje te sturen naar info@erasmussport.nl met daarin voor welke sport je de zaal wilt reserveren, op welke dag en tijd je de zaal wilt reserveren en een telefoonnummer waarop we je kunnen bereiken indien nodig. Iedereen die op het gereserveerde moment mee wil doen moet in het bezit zijn van een geldige sportpas of een dag pas aanschaffen aan de service desk.

Voor reserveringen doordeweeks of voor langere reserveringen in het weekend wordt wel zaalhuur in rekening gebracht. Ook daarvoor kun je mailen naar info@erasmussport.nl dan zorgen wij dat je zo snel mogelijk een reactie van ons krijgt.

Door het coronavirus is het momenteel helaas niet mogelijk om gebruik te maken van onze douches.

Uitrusting

Voor alle groepslessen kan je kosteloos gebruik maken van de benodigde materialen.

Door het coronavirus is het momenteel helaas niet mogelijk om materialen als basketballen, trefballen en voetballen te lenen. Dit geldt ook voor het huren van squashrackets en tennisrackets. Het is echter wel mogelijk om squashballen, tennisballen en handdoeken te kopen bij onze service desk.

Als je twijfelt of je bepaalde materialen bij ons kunt lenen, huren of kopen kun je ons natuurlijk altijd bellen op 010-4081875 of mailen via info@erasmussport.nl

Dat hoeft niet, maar mag natuurlijk wel. Voor alle groepslessen kan je kosteloos gebruik maken van de benodigde materialen.

Door het coronavirus is het momenteel helaas niet mogelijk om materialen als basketballen, trefballen en voetballen te lenen. Dit geldt ook voor het huren van squashrackets en tennisrackets. Het is echter wel mogelijk om squashballen, tennisballen en handdoeken te kopen bij onze service desk.

Als je twijfelt of je bepaalde materialen bij ons kunt lenen, huren of kopen kun je ons natuurlijk altijd bellen op 010-4081875 of mailen via info@erasmussport.nl

Sportlessen

Jazeker! Bij ons aan de service desk kun je voor €6,00 een dagpas kopen. Daarmee kun je diezelfde dag één of meerdere groepslessen volgen of een andere sport beoefenen.

Als je die dag (ook) gebruik wilt maken van de fitness komt er nog een toeslag van €3,00 bovenop. Als je een keer mee wilt trainen met een club kun je het beste direct contact opnemen met die club.

I.v.m. het coronavirus moet iedereen zich aanmelden voor alle groepslessen.

We proberen lesuitval natuurlijk zoveel mogelijk te voorkomen. Een enkele keer kan het wel voorkomen dat er geen vervanger beschikbaar is bij afwezigheid van een docent. In deze gevallen zullen we dat altijd zo snel mogelijk melden via https://acc.erasmussport.nl/roosters-lesuitval/

Lidmaatschap & prijzen

Jazeker! Je kunt ook een sportpas aanschaffen voor de periode van 1 maand, 3 maanden of 6 maanden. In onze webshop kun je de prijzen van deze verschillende passen vinden.

De passen voor een vaste periode (1 maand, 3 maanden, 6 maanden of 1 jaar) gaan allemaal in op de dag van aankoop. Dat betekent dat, als je jouw sportpas op 7 december 2020 koopt, jouw sportpas geldig is tot en met 6 december 2021.

Onze actiepassen zijn geldig gedurende een vooraf vastgestelde periode, bijvoorbeeld tot en met 31 augustus. Op het moment dat je je pas bij de toegangspoort naast onze service desk scant zal op het scherm ook altijd te zien zijn tot wanneer je sportpas geldig is.

Nee, dat is niet mogelijk. Het volledige bedrag moet in een keer voldaan worden.

Nee, dat is niet mogelijk. Al onze sportpassen zijn niet opzegbaar, vandaar dat we zulke goede deals kunnen bieden met zo’n uitgebreid programma.

Nee, dat is niet mogelijk. Voor toegang tot de fitness betaal je een toeslag (zie ook www.erasmussport.nl/tarieven), die bovenop je basis sportpas gekocht kan worden.

EUR-medewerkers kunnen sporten tegen dezelfde tarieven als EUR-studenten. Zie onze webshop voor een overzicht van de verschillende tarieven.

Tijdens de actieperiodes in januari en september kan het zijn dat er voor medewerkers een nog gunstiger tarief wordt gehanteerd dan voor studenten. Houd om daarvan op de hoogte te blijven altijd onze website en social media in de gaten!

In september en januari hebben wij altijd een sportpassenactie waarbij we de sportpassen met een korting aanbieden.

Speciaal voor de leden van ESN (Erasmus Student Network: https://esnrotterdam.nl/ ) hebben we in september ook actiepassen voor een kortere periode. Ben je lid van ESN, vraag dan bij hun de specificaties na.

Buiten de actieperiode om hebben we geen speciale deals voor studenten die hier korter dan een jaar verblijven, al kan er natuurlijk wel een sportpas worden aangeschaft voor een kortere periode dan een jaar. Voor die prijzen kun je kijken in onze webshop.

De prijzen voor de verschillende soorten sportpassen zijn te vinden in onze webshop.

Daarnaast hebben wij altijd in september en in januari een sportpassenactie waarbij we onze passen nog net iets goedkoper aanbieden. Deze acties zullen wij altijd communiceren via onze website en social media.

Bij onze service desk kun je voor je sportpas of cursus betalen met contant geld, met de pinpas (Maestro en V Pay) en met creditcard (MasterCard en VISA). 

In onze webshop kun je betalen met iDeal en creditcard. Bij het Erasmus Sport Café kun je betalen met contant geld en per pin (Maestro en V Pay). 

Bij betaling met een creditcard wordt het transactiebedrag op het moment van de transactie rechtstreeks op de creditcard in rekening gebracht.

Nee, wij verlengen je sportpas niet. Als je je sportpas wilt verlengen kun je dat zelf doen in onze webshop of aan de service desk, waarbij je opnieuw het hele bedrag voor je verlengde sportpas moet voldoen.

error: Content is protected !!